We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

SVN, No repository FOUND.


milosz0010
10-10-2012, 18:22
Podbijam.
Mam to samo - z tym, że dodatkowo połączenie działa jedynie na domenie ftp.ensila.pl (dodatkowo o hasło jestem proszony 3 razy)

svn+ssh://ensila@ftp.ensila.pl/svn/folder

i dupa. Wiecie co może być nie tak?

Z góry dzięki i pozdrawiam

sredni
03-03-2012, 00:46
Mi udało się bezproblemowo postawić svn+ssh. Pamiętajcie że połączenie wygląda tak:
svn+ssh://@/FULL/PATH/TO/REPO

czyli w przypadku:


Cytat Napisał piotr-szymanski
mój login ftp : piotrszy
domena : piotr-szymanski.pl

...

- tworzę katalog ~/svn : mkdir svn
- tworzę repo : depot_test : svnadmin create svn/depot_test
prawidłowe połączenie zamiast:

Kod:
svn checkout svn+ssh://piotrszy@piotr-szymanski.pl/depot_test
powinno wyglądać tak:

Kod:
svn checkout svn+ssh://piotrszy@piotr-szymanski.pl/home/piotrszy/svn/depot_test
ewentualnie można to zrobić ładniej stosując się do punktu 4 z tego mini-tutorialu:

http://svn.haxx.se/dev/archive-2004-03/0253.shtml

sekol
29-09-2011, 15:01
Potwierdzam ze ten sposob polaczenia nie dziala

przemekcichon
31-07-2011, 01:31
Mam ten sam problem, czy ktoś może wie w czym może być przyczyna?

piotr-szymanski
25-08-2010, 15:04
Witam, próbowałem już kilka razy postawić to repo svn, ale nie daje rady. Wykonuje zgodnie z instrukcją czyli :
mój login ftp : piotrszy
domena : piotr-szymanski.pl

Na serwerze :
- tworzę katalog ~/svn : mkdir svn
- tworzę repo : depot_test : svnadmin create svn/depot_test

Na lokalnym :
- tworze klucz rsa : ssh-keygen -t rsa
- kopiuje klucz (ssh-rsa KLUCZ uzyt@localhost) gedit .ssh/id_rsa.pub

Na serwerze :
W pliku authorized_keys2 wpisuje :

command="/usr/bin/svnserve --root=/homez.342/piotrszy/svn --tunnel
--tunnel-user=piotrszy",no-port-forwarding,no-agent-forwarding,no-X11-forwarding,no-pty KLUCZ

Sprawdzam :
edd@edd ~ $ svn checkout svn+ssh://piotrszy@piotr-szymanski.pl/depot_test
piotrszy@piotr-szymanski.pl's password:
svn: No repository found in 'svn+ssh://piotrszy@piotr-szymanski.pl/depot_test'

Haslo podaje te, ktore uzywam do logowania sie na serwer jako uzytkownik PIOTRSZY.

Proszę o poradę co robię nie tak, pozdrawiam, h3um.