We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Lighttpd działa tylko na localhost


analyzer
03-07-2010, 14:58
Edit:
Jak nie wiesz w czym tkwi problem zrób restart i zadziałało
Dziekuję za szybka reakcje z Twojej strony i pozdrawiam.

analyzer
03-07-2010, 14:42
Tak niestety w error logu nic nie ma na drugim serwerze komenda aptitude install nginx do tego jakies podstawowe ustawienia w .conf touch index.html i smiga bez problemow...

no4b
03-07-2010, 12:18
Próbowałeś po IP serwera otworzyć stronę?

analyzer
03-07-2010, 09:09
Witam,

Na samym wstępie zaznaczam, że w dziedzinie administracji serwerów dopiero raczkuje i trafiłem na bardzo dziwny problem z którym wcześniej sie nie spotkałem.
Po standardowej badz co bądź instalacji lighttpd wraz z zależnościami (bulid-dep) zaznaczam ze system to debian lenny. Strona z index.php/html otwiera sie tylko na localhoscie (http://localhost) natomiast z zew. jest totalnie nie widoczna serwer nie stoi za żadnymi firewalami routerami ktore wymagałby dodatkowej konfiguracji.

Kod:
lighttpd -v
lighttpd-1.4.19 (ssl) - a light and fast webserver
Build-Date: Jan 31 2010 19:11:17

Kod:
netstat -natpe | grep lighttpd
tcp     0       0 0.0.0.0:80    0.0.0.0:*       LISTEN  0       196823293 32239/lighttpd

Konfiguracja lighttpd defaultowa:

Kod:
## bind to localhost only (default: all interfaces)
## server.bind  = "localhost"

Prosze o jakies sugestie.

Edit: Dodamy tylko że z nginxem sprawa ma sie tak samo stona działa tylko na localhost'cie.

Prosze o pomoc.