We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Sesje


pawel
17-01-2006, 18:18
pewnie zmieni:] w koncu to tylko mysql...

PawelGIX
17-01-2006, 18:11
A spróbuj tak:
SELECT ID,tytul,autor,mod FROM news WHERE mod='0' ORDER BY ID DESC
Chociaż nie wiem czy to coś zmieni.

pawel
17-01-2006, 17:49
jak ja kocham mysqla:]
nie wiem o co moze chodzic, jak mozesz to wrzuc mi strukture tabeli to popatrze...

Zaper
17-01-2006, 17:39
no tak pojawia się błąd:
Kod:
	
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='0' ORDER BY ID DESC LIMIT 0, 10' at line 1
a mod to rzeczywiście jest pole int (ale sprawdzałem też zapytanie: SELECT ID, tytul, autor FROM news WHERE mod=0 ORDER BY ID DESC

pawel
17-01-2006, 17:13
a mod to nie jest przypadkeim pole numeryczne?

btw. na przyszlosc dawaj jakie bledy wywala, niekt tu nie jest czarodziejem...

Zaper
17-01-2006, 16:46
A dziękuje, a żeby niezakładać nowego tematu to tu się zapytam. Czemu np. takie zapytanie mi niedziała:/
Kod:
SELECT ID, tytul, autor FROM news WHERE mod='0' ORDER BY ID DESC
Ale jak już usunę WHERE mod='0' to nagle baze olśniewa i działa:/

Łabędź
17-01-2006, 16:33
Cytat Napisał Zaper
hmm...mam problem, bo mam np. taki kod:

No i on mi tak działa jakby wogóle na 60free niebyło obsługi sesji (jakoś inny skrypt też niedziała:/) Gdzie w tym kodzie jest błąd? Dodam że na localhoscie wszystko pięknie działało
A i session_start() jest w pliku index.php a ten jest do niego includowany
Było!

-> http://forum.ovh.pl/showthread.php?t...ighlight=sesje

pozdrawiam

Zaper
17-01-2006, 16:24
hmm...mam problem, bo mam np. taki kod:
Kod PHP:
echo '
 

Trwa logowanie...

'
;
$loginaddslashes(htmlspecialchars($_POST['login']));
$pass=md5($_POST['pass']);
require_once(
'core.php');
lacz_bz();
$zapytanie'SELECT * FROM users WHERE nazwa="'.$login.'"';
$wynik mysql_query($zapytanie) or die ("Błędne zapytanie");

while(
$rekord=mysql_fetch_array($wynik)){
if (
$rekord['ban']==0){
$login2$rekord['nazwa'];
$pass2$rekord['pass'];
$mod$rekord['mod'];
}else{
echo 
'Zostałe¶ zablokowany przez administratora!';
return 
true;
}
}
if (
$login==$login2 and $pass==$pass2){
echo 
'Zostałe¶ pomy¶lnie zalogowany!!';
}else{
echo 
'Zły login i/lub hasło!';
return 
true;
}
 
mysql_free_result($wynik);
 
session_register("login");
 
session_register("mod");
    echo 
'';
 echo 
'
'
;

?>
No i on mi tak działa jakby wogóle na 60free niebyło obsługi sesji (jakoś inny skrypt też niedziała:/) Gdzie w tym kodzie jest błąd? Dodam że na localhoscie wszystko pięknie działało
A i session_start() jest w pliku index.php a ten jest do niego includowany