We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Instalacja RPS'a - długi czas oczekiwania


tomi24
20-11-2009, 20:12
Na to co chce na tych serwerach zrobic sie spokojnie nadaje.

Na cos mocniejszego wezme lepsza maszyne.

Pozdrawiam

tabi19
20-11-2009, 17:32
No ja potestuję teraz co i jak, a za miesiąc się zobaczy.

tomi24
20-11-2009, 17:29
pokorzystaj jeszcze zobaczszy jak Ci poleci w dol..

na RPS2

/dev/sda:
Timing cached reads: 582 MB in 2.00 seconds = 290.72 MB/sec
Timing buffered disk reads: 8 MB in 4.21 seconds = 1.90 MB/sec

/dev/sda:
Timing cached reads: 600 MB in 2.00 seconds = 299.90 MB/sec
Timing buffered disk reads: 8 MB in 3.55 seconds = 2.25 MB/sec


/dev/sda:
Timing cached reads: 620 MB in 2.00 seconds = 309.99 MB/sec
Timing buffered disk reads: 8 MB in 3.40 seconds = 2.35 MB/sec

no nie rewelacja szczrze wolal bym dolozyc drogie tyle i miec kimsufiego

tabi19
20-11-2009, 17:14
Uruchomili przed chwilą właśnie RPS'a, właśnie testuję.. Zaraz wkleję wyniki..

Edit: Moje staty:


tomi24
20-11-2009, 17:12
Zaraz po instalacji:


/dev/sda:
Timing cached reads: 768 MB in 2.00 seconds = 383.40 MB/sec
Timing buffered disk reads: 6 MB in 3.30 seconds = 1.82 MB/sec



/dev/sda:
Timing cached reads: 540 MB in 2.00 seconds = 269.75 MB/sec
Timing buffered disk reads: 6 MB in 11.40 seconds = 539.14 kB/sec

hdparm -tT /dev/sda

/dev/sda:
Timing cached reads: 554 MB in 2.00 seconds = 276.56 MB/sec
Timing buffered disk reads: 2 MB in 4.38 seconds = 468.00 kB/sec

Po uruchomieniu opcji Evolution i testu 24h wyzszej opcji
hdparm -tT /dev/sda

/dev/sda:
Timing cached reads: 798 MB in 2.00 seconds = 398.33 MB/sec
Timing buffered disk reads: 12 MB in 4.22 seconds = 2.85 MB/sec

a teraz mam znowu tak jak po instalacji 1.8 Mb/s

i przed chwila aktywowali mi RPS2 a prosilem aby go nie uruchamiali ehh pisz a oni i tak swoje zrobia.

A u Ciebie? jakie predkosci? uruchomili Ci wkoncu te RPSy?

tabi19
20-11-2009, 17:10
Mi też już uruchomili RPS'a, biorę się za testy

tabi19
20-11-2009, 13:37
Cytat Napisał tomi24
szczescie juz po 5 minutach dzialania serwera zwiecha, pozostala reinstalacja.

Ale zainstalowac mc na serwerze trwa 4 minuty z powodu ograniczenia predkosci dostepu do dyskow.

RPS to jednak zabawka
Kurcze, ja chciałem postawić na nim mały serwer CS 1.6 i poduczyć się "trochę bardziej" debiana... Jaką miałeś teraz średnią prędkość dostępu do dysku ?

tomi24
20-11-2009, 12:37
szczescie juz po 5 minutach dzialania serwera zwiecha, pozostala reinstalacja.

Ale zainstalowac mc na serwerze trwa 4 minuty z powodu ograniczenia predkosci dostepu do dyskow.

RPS to jednak zabawka

tabi19
20-11-2009, 09:46
Ehh, to masz szczęście

Ja niestety cały czas czekam... Może jeszcze zdążą do wieczora go uruchomić, bo teraz weekend, to już bym się pobawił

Pozdrawiam !

tomi24
20-11-2009, 09:01
Mi juz uruchomili RPS1

tomi24
19-11-2009, 09:22
dostalem tego samego maila co Ty:

Witam,
Oczekujemy na komponenty do serwerów i dlatego instalacja nie jest jeszcze zakończona. Przepraszamy za utrudnienia.

Dziwie sie ze nie maja sprzetu na stanie jak na taka firme. Z logistyka u nich kiepsko mysle ze nie ma sesnu pisac do nich tylko czekac.

tabi19
19-11-2009, 07:47
Cytat Napisał tomi24
RPS 2 widac ze probowali u mnie odpalic ale napotkal setup blad:
r3****.ovh.net Instalacja RPS iscsi Błąd

pisze do suportu pewnie to wina wybrania 64 bitowego systemu. Choc te Atomy obsluguja 64 bity ale pewnie biosy sa stare w plytach i nie wlaczona jest obsluga.
No ja mam dokładnie tak samo... ;/ Nie jest to chyba wina 64 bitowego systemu, ponieważ ja wziąłem Debiana 32 bit. Pisać o tym do supportu ?
A może to "błąd" oznacza, że nie ma jeszcze tego "brakującego komponentu" ?

Pozdrawiam !

tomi24
18-11-2009, 22:57
RPS 2 widac ze probowali u mnie odpalic ale napotkal setup blad:
r3****.ovh.net Instalacja RPS iscsi Błąd

pisze do suportu pewnie to wina wybrania 64 bitowego systemu. Choc te Atomy obsluguja 64 bity ale pewnie biosy sa stare w plytach i nie wlaczona jest obsluga.

buffi89
18-11-2009, 22:11
ja juz nie mam czasu musze szukac cos innego czekanie 48h na server to dla mnie za dlugo...

tomi24
18-11-2009, 21:46
no to pewnie czekaja na karty sieciowe wspierajace iSCSI z obsluga TOE ja zamowilem sobie RPS 1 i 2 zobacze co bedzie szybciej

Daj znac jak Ci odpala

tabi19
18-11-2009, 17:44
O, u mnie coś się ruszyło... Dostałem maila:

"Zamówienie 6547182 jest jeszcze w trakcie realizacji. Maszyna jest przydzielona jednak brakuje potrzebnego komponentu i oczekujemy na dostawę. Prosimy jeszcze o cierpliwość i przepraszamy za utrudnienia."



Pozdrawiam !

tabi19
18-11-2009, 15:35
Ja na razie czekam na RPS I, nie składam reklamacji... Ale już mnie to zaczyna denerwować ..

Pozdrawiam !

tomi24
18-11-2009, 14:16
mi napisali ze RPS 2 czas aktywacji to 72 godziny = 3 dni Hmm troche dziwne skoro kimsufi potrafia aktywowac w 30 minut, zobaczymy. Ja czekam na RPS 2

buffi89
18-11-2009, 13:53
no i ja w ciagu 24h zwrot za RPS I

ale RPS II nie widac nic a nic

tomi24
17-11-2009, 21:30
wlasnie? dostales odrazu zwrot po napisaniu ze niechcesz czekac i zamawiasz RPS II? bo jesli tak to i ja chce. a nawet 2 wezme

Mi wciagu 24 h dokonali zwrot za Kimsufi na AMD zamiast na intelu

tabi19
17-11-2009, 20:50
Cytat Napisał buffi89
jak wczoraj napisałeś o tym, to odrazu napisałem do BOK i sie potwierdziło, wiec zamówiłem RPS II i dostałem zwrot za RPS I, podobno II szybciej zainstalują, ale sie zobaczy jak to wyjdzie
To napisz jak Ci go zainstalują, bo może faktycznie lepiej kupić tego RPS II, a nie czekać wieki... Tak w ogóle, to zwrot za RPS I dostałeś od razu ?

Pozdrawiam !

buffi89
17-11-2009, 20:39
jak wczoraj napisałeś o tym, to odrazu napisałem do BOK i sie potwierdziło, wiec zamówiłem RPS II i dostałem zwrot za RPS I, podobno II szybciej zainstalują, ale sie zobaczy jak to wyjdzie

tabi19
17-11-2009, 18:22
No to w takim razie cierpliwie czekamy.. Tak w ogóle napisałem jeszcze maila, z zapytaniem, dlaczego przedłuża się instalacja RPS'ów i otrzymałem odpowiedź, że OVH nie ma potrzebnych komponentów ...

Pozdrawiam cierpliwych

tomi24
17-11-2009, 17:15
Ja zamowilem w poniedzialek o 14 i zaplacilem odrazu i nadal niemam maszyny...
Czekam jak to w OVH.

Wczesniej mialem kimsufi i po 4 dnich podziekowalem bo zamiast dostac procesor Intela dostalem AMD - reklamacja uznana i czekam na zwrot kasy.

A tak poza tym to zamowielm RPS I.

To sie naczekamy na te Atomy pewnie

buffi89
16-11-2009, 21:29
szkoda ze nie napisałeś tego w południe bo teraz to i ja poczekam.
tak jak bym wiedział to pewnie bym gdzieś indziej szukał...
ale nic..

Pozdrawiam

tabi19
16-11-2009, 21:18
Cytat Napisał ollerm
no to witamy w OVH
spokojnie czekaj
Heh, no jeszcze poczekam do końca tygodnia, ale bardzo mi zależało na tym serwerze

ollerm
16-11-2009, 21:11
no to witamy w OVH
spokojnie czekaj

tabi19
16-11-2009, 21:06
Pisałem na pomoc@ovh.pl, otrzymałem odpowiedź: "w chwili obecenej realizacja zamówienia na RPS I przedłuża się, co oznacza że nie może on zostać zainstalowany nawet w przeciągu tygodnia.". Zastanowiło mnie to pogrubione, dlatego napisałem tutaj.

Pozdrawiam !

ollerm
16-11-2009, 20:59
napisz na pomoc@ovh.pl albo zadzwoń do nich i się zapytaj. tu nikt ci nie powie czemu nie masz jeszcze rpsa..

tabi19
16-11-2009, 18:20
Witam ! Mam takie pytanie do innych klientów ovh, którzy zakupili RPS I w dniach 09-10.11.09 : Czy macie już swój serwer ? Otóż mój przelew został zaksięgowany 10.11.09, a RPS'a dalej nie ma. Zdziwiło mnie to trochę, ponieważ mój znajomy zamawiał już 2 RPS'y i wszystkie były dostarczane na następny dzień po zaksięgowaniu przelewu... Proszę o odpowiedź !

Pozdrawiam !