We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Pomocy "Nie znaleziono tabeli w bazie danych"


andrzej123
22-01-2006, 20:39
dzięki juz działa dzieki pawel i ms pomogliscie mi po prostu żle pakowałem na serwer pakowałem do phpBB a nie do WWW.

PawelGIX
21-01-2006, 12:38
Wrzuć do katalogu www/ plik index.php z taką zawartością.
Kod PHP:
header("Location: http://mojekonto.ovh.org/phpBB2/");             
?>

andrzej123
21-01-2006, 09:20
Mi chodziło żeby było jak wejde na http://mojekonto.ovh.org żeby tutaj było ale nie idzie bo mam zabroniony dostęp i co jest z tym.

ms93
20-01-2006, 19:55
omg
no jak wgrales do katalogu phpBB2 to gdzie niby ma byc??

andrzej123
20-01-2006, 19:44
dzięki zainstalowałem forum ale jeszcze mam cos żle bo zamiast wyskakiwac forum na na www.mojekonto.ovh.org to wyskakuje na www.mojekonto.ovh.org/phpBB2/ i nie wiem co jest robiłem wszystko jak w poradniku i tak sie zrobiło.

PawelGIX
18-01-2006, 22:00
A czy pokazuje ci się jakiś "Błąd: nie znaleziono...." lub "Warning: nie znaleziono...." lub "Error: nie znaleziono...."? Może wcale nie masz problemu tylko go sobie wymyśliłeś. Standardowo chyba u nikogo nie ma tabeli w bazie danych (zaraz po założeniu konta - mogę się mylić ). Spróbuj zainstalować forum. Całkiem niezły przewodnik instalacji masz tutaj.
http://60free.ovh.net/pl/support/sup...tallPhpBB.html

PS: Jeśli podejrzewasz, że ten "problem" to jednak problem to daj screena tego komunikatu?

andrzej123
18-01-2006, 21:24
pokazuje sie to w lewym rogu w MyAdmin. ja jeszcze nie zainstalowałem forum bo jeszcze nie wiem jak. Wiec jak chcesz to mozemi napisaś byłbym wdzieczny.

PawelGIX
11-01-2006, 21:05
Może i jest to poprawnie w języku potocznym. Ja jestem uczulony na te sformułowanie.

Gdzie ci się pokazuje ten błąd? Na twojej stronie? W PhpMyAdminie?
Chociaż zakładam, że jeśli nie wiesz, co to
CMS, to pewnie masz kłopoty z forum, lub jakimś innym tworem napisanym w php.
Jeśli problem dotyczy forum to ja bym zainstalował je na nowo.
Najlepiej podaj adres strony z błędem.

andrzej123
11-01-2006, 17:23
Najpierw dwie formy są poprawne.
A drugie to co to jest cms?
Nawet nie wiem co to jest ten CMS ale napewno z niego nie korzystam

PawelGIX
10-01-2006, 17:04
Cytat Napisał andrzej123
Jestem początkujący i nie wiem co jest z lewej strony pisze "Nie znaleziono tabeli w bazie danych" co to oznacza i co mam zrobić korzystam z 60free
Oznacza to, co oznacza. Jeśli znasz język polski to powinieneś zrozumieć. W bazie danych MySQL nie ma tabeli, do której odwołuje się skrypt.
Nie "pisze" tylko "jest napisane".

I teraz do rzeczy:
1. Czy korzystasz z jakiegoś CMSa?
2. Jak tak to, z jakiego?
3. Najlepszym wyjściem z problemu jest stworzenie brakującej bazy, ewentualnie ponowna instalacja CMSa.

andrzej123
10-01-2006, 15:10
Jestem początkujący i nie wiem co jest z lewej strony pisze "Nie znaleziono tabeli w bazie danych" co to oznacza i co mam zrobić korzystam z 60free