We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Flash nie działa poprawnie na serwerze dedykoanym (Mozilla)


Red_Devil
13-12-2009, 01:05
Cytat Napisał z_polito
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
google nie boli
tylko dlaczego to robi tak tylko czasem (raczej rzadziej niż częściej)? to raczej wyklucza kodowanie.. :>

Cytat Napisał z_polito
error_reporting(E_ALL)
i czytać errory
żadnych errorów nie wywala, oprócz (czasem w niektórych miejscach) "Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource", próbowałem zmieniać na array i row, nic nie dało, ale powiedzmy że to małoznaczący skrypt
większy problem wciąż z chmod: mam folder, gdzie zapisuje pliki podręczne dla każdej strony, folder z -R ustawiony wysoko (755 lub 766), a mimo to nowe pliki zapisują się bodajże 600 lub 644 :/
na wyświetlanie obrazków nie mam bata :rolledeyes:

z_polito
12-12-2009, 21:42
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
google nie boli

error_reporting(E_ALL)
i czytać errory

Red_Devil
12-12-2009, 15:07
hej, mam podobny problem na debianie, lecz próby zmienienia htaccess nie zadziałały. Ponadto zauważyłem, że avatary użytkowników się nie wyświetlają (ale mój w moim koncie widać ), podczas gdy obrazki do newsów działają - a mają ten sam chmod poza tym mam coś takiego jak zdjęcie tygodnia z miniaturką, które nie tyle co się nie ładuje, co cała funkcja się nie wykonuje (łącznie z wypluciem
), domyślam się więc że chodzi o jakieś funkcje graficzne czy coś w tym stylu?

EDIT: aha, jeszcze co jakiś czas w niektórych tylko miejscach na stronie nie pokazuje mi polskich literek. Wszystko jest dobrze napisane, bazy mam w latin2, a w ovh jest utf-8, jednak ustawiałem i importowałem z zaznaczeniem, że mam latin2 - w bazach jest więc wszystko ok ("ręcznie" sprawdziłem ). Nie wiem więc skąd to może wynikać. :>

z_polito
12-12-2009, 04:24
Problem polega na tym iż apache wysyła dane skompresowane gzipem, dopisz do .htaccess w katalogu w którym masz filmik:


SetEnv no-gzip


Zamiast flv daj typ pliku który otwierasz actionscriptem, flv jest chyba dla filmów, możesz oczywiście napisać sobie dekompresor w as jak ci zależy na transferze

Możesz też wyłączyć gzipa tylko dla mozilli jeśli całość działa w IE, przez dyrektywe BrowserMatch aczkolwiek nie próbowałem jej używać tylko z konkretnym typem plików, domyślnie działa na directory.

Do poczytania : http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_deflate.html

by_ikar
10-12-2009, 23:15
Heh skąd ja to znam xD a problem polega na tym że apache nie wysyła nagłówków o wielkości pliku, ile bajtów pozostało jak ktoś chcę wznowić pobieranie itp. nawet klasy wyspecjalizowane w wymuszaniu pobierania nie wiele zdziałają. Początkowo myślałem że to problem w tym że php nie może modyfikować nagłówków (header), ale to jest jednak problem z apache, rozwiązać go rozwiązałem instalacją apache na nowo, ale nie z repo tylko z paczki.

vincentspd
18-11-2009, 13:31
zatrudniłem administratora który za 100zł skonfigurował serwer.

vincentspd
21-10-2009, 14:16
temat rozwiązany,

vincentspd
20-10-2009, 17:44
Witam,

Mam bardzo dziwny problem na serwerze dedykowanym Kimsufii, dystrybucja Release2, na Gentoo 64bit.

Mianowicie, aplikacje flash, które działają na serwerze wirtualnym, po przeniesieniu na dedykowany, nie działają już poprawnie (problem dotyczy przeglądarek innych niż Internet Explorer).


Oto przykład.

Player Mp3 we Flashu. Działa poprawnie na serwerze wirtualnym:


Ten sam player, na serwerze dedykowanym w OVH, nie działa poprawnie w przeglądarce Mozilla, mianowicie, wskaźnik aktualnego położenia utworu "skacze" po całym waveformie, tak samo jak i waveform, nie wskazuje aktualnego stanu wczytania utworu. W IE natomiast działa poprawnie.


Gdy utwór wczyta się w całości nie ma już tego problemu. A więc by powtórzyć test na powyższych przykładach, trzeba wyczyścić cache przeglądarki.

Będę wdzięczny za pomoc w powyższym temacie.

Ps. Powyższy problem może być nie zauważalny przy bardzo szybkim dostępie do internetu.