We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

register_globals


pawel
17-01-2006, 20:07
nie

PrzemekGierski
17-01-2006, 19:56
a to nie będą zmienne lokalne dla pętli foreach? nie trzeba ich zrobić na global?

pawel
15-01-2006, 01:47
wlaciwie to sam sobie zaprzecze ale wstaw na poczatku kryptu
Kod PHP:
foreach($_POST AS $key => $value

${
$key} = $value

i zobacz czy ci taki kod przejdzie, to samo zrob zmieniajac $_POST na $_GET i daj znac czy dziala...

PrzemekGierski
15-01-2006, 01:12
Eee tam, tu wcale nie chodzi o obciążanie, ale o bezpieczeństwo, bardzo dobrze, że nie ma register_globals włączonego! Tak to dokładnie wiesz skąd się dana zmienna wzięła, i wiesz na pewno, że nikt postem czy getem nie nadpisze Ci zmiennej, której używasz np. do trzymania, czy gość jest zalogowany jako admin. Register_globals to jeden z najgorszych pomysłów twórców php, bardzo dobrze, że się z niego wycofali!

PawelGIX
07-01-2006, 19:36
Cytat Napisał megawebmaster
Chciałbym byście włączyli obsługę register_globals, gdyż w przeciwnym razie należy używać $costam=$_GET["costam"];
Zawsze należy używać $costam=$_GET["costam"] albo poprostu $_GET["costam"]. Do końca życia chcesz pisać skrypty w php3? Trzeba się rozwijać.

Łabędź
07-01-2006, 18:21
Cytat Napisał supermegazord
registe_globals mocno obciaza pewnie dlatemu wylaczony
Nie tyle mocno obciąża co powoduje problemy z bezpieczeństwem stron.
Na 60free 'register_globals' pozostanie wyłączone. Najwyższa pora programować w PHP zgodnie z 'normami'

pozdrawiam

supermegazord
07-01-2006, 17:33
registe_globals mocno obciaza pewnie dlatemu wylaczony

megawebmaster
07-01-2006, 14:00
Witam!
Mam prośbę do adminów serwisu 60free. Chciałbym byście włączyli obsługę register_globals, gdyż w przeciwnym razie należy używać $costam=$_GET["costam"]; Chodzi mi o skrócenie plików, a że sam napisałem skrypt musiałbym zmieniać całość.
Z góry dzięki za wstawiennictwo i za włączenie opcji.