We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Niesamowicie wolny RPS


Czak
18-09-2009, 09:38
Problem powraca regularnie ok. raz na tydzień. Wyniki hdparm spadają dokładnie do tego samego poziomu (~250kb/s)

Czak
06-09-2009, 12:52
Cytat Napisał paw-e-l
Po prostu RPSy schodzą z anteny, a niedobitkom ovh zaciska gardło do marnych kB dzięki czemu umrą przez uduszenie
Taka teoria spiskowa
Nie ukrywam, że mam takie właśnie podejrzenie...

paw-e-l
06-09-2009, 03:35
Po prostu RPSy schodzą z anteny, a niedobitkom ovh zaciska gardło do marnych kB dzięki czemu umrą przez uduszenie
Taka teoria spiskowa

P.s. Z moim RPS jest ok (jeśli 2MB/s nie nazwać barbarzyństwem) .

Czak
05-09-2009, 20:01
Cytat Napisał Rysiu
Tutaj powinieneś się cieszyć, że jest ok. 250 KB/s bo to wcale tak mało nie jest
To jest mało nawet jak na RPS. Zeszłym razem support przyznał, że to była awaria.

Rysiu
05-09-2009, 19:00
Jeżeli potrzebujesz szybkiego HDD to pora na kimsufi

Tutaj powinieneś się cieszyć, że jest ok. 250 KB/s bo to wcale tak mało nie jest

Czak
05-09-2009, 13:49
Cytat Napisał Czak
Wyniki hdparm wróciły do ok. 2MB/sec.
...a dzisiaj po 2 tygodniach znowu:

Kod:
/dev/sda:
 Timing buffered disk reads:    2 MB in  9.14 seconds = 224.03 kB/sec

Czak
21-08-2009, 11:25
Problem z iscsi, z którego Państwo korzystają, jest aktualnie naprawiany i w niedługim czasie powinien zostać usunięty.
Trochę to trwało (~3 dni ) ale problem został naprawiony przez OVH.
Wyniki hdparm wróciły do ok. 2MB/sec.

Czak
19-08-2009, 13:17
Powyłączałem co się dało i - jak się spodziewałem - nic się nie zmieniło. Ostatni wynik hdparm: 220.25 kB/sec.

W tej chwili z dysku nie korzysta nic.

Dostałem maila o przyjęciu zgłoszenia z OVH, zobaczymy czy coś zrobią z tematem. Póki co żałuję, że przeniosłem się ze Slicehost

Czak
19-08-2009, 11:54
Dzięki za odpowiedź. Spróbuję parę rzeczy powyłączać i zobaczę.

Ale trudno mi uwierzyć, że to po mojej stronie, bo wykorzystuję serwer tylko do developerki i kilku testowych skryptów... ruchu zero.

oles@ovh.net
19-08-2009, 11:40
Czak a écrit:
>
> Chcesz powiedzieć, że niska wydajność, to wina mojej konfiguracji?
>
> Wyniki hdparm miałem na poziomie ~1.5MB/sec 2 tygodnie temu. Nie
> zmieniałem nic. Od wczoraj mam ~200kB/sec.


w manage masz total(MB) bo to co mowisz to "z 1.5MB/sec zostalo
mi WOLEGO 200KB". pytanie jest: co robisz na RPS ? co ci juz
zabiera 1.3MB ??? top ? ps auxw ?


Czak
19-08-2009, 11:12
Chcesz powiedzieć, że niska wydajność, to wina mojej konfiguracji?

Wyniki hdparm miałem na poziomie ~1.5MB/sec 2 tygodnie temu. Nie zmieniałem nic. Od wczoraj mam ~200kB/sec.

O co kaman?

Kocurro
19-08-2009, 10:58
Jest dział praca dla admina - oni potrafią zdziałać cuda.

Czak
19-08-2009, 10:42
Mam RPS I (r26223.ovh.net) od miesiąca. Od wczoraj serwer ślimaczy się niemiłosiernie. Wyniki hdparm:

Kod:
/dev/sda:
 Timing buffered disk reads:    2 MB in 17.22 seconds = 118.91 kB/sec
...
/dev/sda:
 Timing buffered disk reads:    2 MB in  6.51 seconds = 314.47 kB/sec

Gdzie te gwarantowane 1MB/sec?? Tragedia, nie da się na tym pracować. Kończy mi się właśnie okres dzierżawy i chyba wrócę na jakiegoś zagranicznego VPSa.

No chyba że ktoś mi to wyjaśni i sytuację naprawi??