We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Problem po wejściu na strone przez wyszukiwarkę


damian
20-07-2009, 20:59
Cytat Napisał Syntax90
Podzielę przyczyną był moduł który pokazywał z jakich adresów użytkownicy najczęściej wchodzą na stronę dodatkowo blokował (nie wiem dlaczego) wejście na stronę przez wyszukiwarkę. Dziękuje za pomoc

PS potrafił by ktoś naprawić ten moduł ?
Coś masz nie tak ze skryptem, a nie z hostingiem.
Jakiego modułu używasz do jakiej aplikacji??

ps. Aby rozwiązać jakiś problem, najpierw trzeba podać jakieś szczegóły.

Syntax90
20-07-2009, 20:00
Cytat Napisał Kocurro
Załozę się, że problemem jest to, że zapisuje do bazy danych te informacje i są one dłuższe niż maksymalny rozmiar kolumny w bazie - sam miałem z tym kiedyś problem.

Chętnie bym pomógł w naprawie, niestety do środy jestem trochę mocno obładowany pracą.
Coś w tym jest bo dla testu założyłem konto na yoyo i tam wszytko działa ! Więc OVH co jest ?

Kocurro
20-07-2009, 16:25
Załozę się, że problemem jest to, że zapisuje do bazy danych te informacje i są one dłuższe niż maksymalny rozmiar kolumny w bazie - sam miałem z tym kiedyś problem.

Chętnie bym pomógł w naprawie, niestety do środy jestem trochę mocno obładowany pracą.

Syntax90
20-07-2009, 16:24
Podzielę przyczyną był moduł który pokazywał z jakich adresów użytkownicy najczęściej wchodzą na stronę dodatkowo blokował (nie wiem dlaczego) wejście na stronę przez wyszukiwarkę. Dziękuje za pomoc

PS potrafił by ktoś naprawić ten moduł ?

Pik-Pok
20-07-2009, 14:28
wlasnie pytanie do Synatx90: podzielisz sie wiedza i wyjasnisz co bylo nie tak?

Kocurro
20-07-2009, 13:53
No tak - znowu wina OVH i wszystko zakulisowo rozwiązane poprzez PW by się inni nie dowiedzieli*.






* dla niekumatych to był sarkazm

Syntax90
20-07-2009, 13:49
Problem rozwiązany dziękuje za pomoc

Pik-Pok
20-07-2009, 13:12
podaj jeszcze domene jak nie na forum to na pw

Syntax90
20-07-2009, 11:26
pik-pok no więc jeśli nie hosting to co ? Mówisz mało szczegółów to co mam jeszcze napisać przecież jasno napisałem w czym jest problem.

Jeśli wejdę na jakikolwiek link z strony wszytko działa natomiast gdy na ten sam link wejdę przez google czy yahoo to mam psutą, biała strone ;/ Jak to naprawić ?

Pik-Pok
20-07-2009, 07:50
może to jakiś problem z hostingiem ovh ?
to zawsze jest problem z hostingiem ovh zwlaszcza pzy calej tej masie szczegolow, ktore podales, da sie wyczytac co jest nie tak

Syntax90
19-07-2009, 21:18
bez www(a czy to ma jakieś znaczenie?), może to jakiś problem z hostingiem ovh ?

damian
19-07-2009, 16:57
-przeglądarka wchodzi na stronę z www czy bez www??
-jaki jest adres strony??

Syntax90
19-07-2009, 15:09
sprawdziłem nawet podmieniłem z orginalnym i dalej to samo.. ;/

crazyluki
19-07-2009, 14:58
sprawdziłeś ?

Syntax90
19-07-2009, 14:58
nie został bo niby jak skoro nic nie edytowałem

crazyluki
19-07-2009, 14:53
zobacz plik htaccess czy nie został jakoś w czarodziejski sposób zmieniony.

Syntax90
19-07-2009, 11:57
Witam, mam problem po wejściu na stronę przez wyszukiwarkę widzę tylko biała, pustą stronę natomiast gdy wejdę na stronę normalnie czyli wpisując adres to wszytko działa ok ?

W czym jest problem i jak go naprawić ?