![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Social Groups | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Przeczytane Fora |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam,
przy 4 kroku, konfiguracji bazy danych, nie mogę przejsc dalej. Tak wypełniam pola: Host Name : localhost (próbowałem też wpisywac mysql5-11.start) User Name : mountblasite Password : <wpisuje haslo> Database Name: mountblasite Wcześniej utworzyłem baze danych o nazwie mountblasite, a logując sie do phpmyadmin uzywam tego samego loginu. Co moge robic zle? |
|
|
|||
|
|||
|
Problem z chmodami - ja kiedyś miałem podobny problem - musisz próbować.
|
|
|
||||
|
||||
|
Wrzucamy wszystko na serwer.
Wybieramy przy instalacji Typ bazy danych - mysql Nazwa serwera - (to co wyświetla się w managerze bazy mysql - u mnie jest mysql5-11) Nazwa użytkownika - wpisz nazwę użytkownika bazy danych a nie login Hasło - hasło do bazy mysql (wcześniej sobie ustaw) Nazwa bazy danych - czyli wiadomo co wpisać (taka sama nazwa jak w/w nazwa użytkownika) Pozdrawiam
|
||||
|
||||
|
Należę do "dinozaurów", które mają jeszcze usługę 60free.ovh.org. Szukam właśnie swojej nazwy serwera i nazwę użytkownika bazy danych. Czy te dane są gdzieś w tym managerze: https://www.ovh.pl/managerv3/ ? W ogóle nie widzę tam czegoś w stylu "mysql5-11"
![]() Niestety miałem dłuższą przerwę w użytkowaniu stronki i już prawie nic z tego nie pamiętam ![]() Chodzi mi o stronkę: www.balalajka.ovh.org |
|
|
||||
|
||||
|
Nie jesteś jedynym dinozaurem używającym 60free, a dane dostępowe do bazy możesz znaleźć w @ powiadamiającym o utworzeniu konta. W managerze te dane są w Serwer Wirtualny=>Zmiana Hasła. Znajdziesz tam nazwę użytkownika Twojej bazy danych i możesz wpisać nowe hasło, jeśli stare Ci umknęło. Jest tam też link do bazy danych. Myślę też, że w biurze obsługi klienta również te dane powinny być dostępne. Jako ciekawostkę dodam, że na 60free mam postawiona Joomla 1.5.15 i ma się ona tam w miarę dobrze, uważać muszę tylko aby jej nie rozbudowywać zbytnio.
|