PDA

View Full Version : Serwerownia OVH w Polsce



Fanel
11-03-2011, 06:14
Kto ma przecieki kiedy OVH otwiera serwerownie w naszym kraju ?

Myślicie, że wtedy ceny pozostaną bez zmian? :D

sebaa
11-03-2011, 07:14
A po co by mieli otwierać? Weź pod uwagę u nas ceny łącz, cenę energii elektrycznej (w perspektywie długookresowej rosnącą), oraz niepotrzebne rozdrobnienie serwerowni (a tym same wyższe koszty działania). Jeśli już powstanie, to najbliżej obstawiam, że w Niemczech.

veronen
11-03-2011, 07:21
wyjątkowo nieopłacalne, lepiej zmniejszyć ping do obecnej lokalizacji, chociażby o kilkanaście ms, co da się chyba jeszcze wycisnąć ;) tak przynajmniej mi się wydaje

dzimi
11-03-2011, 07:25
Chyba że ich przygarnie ATMAN w Warszawie w swoim "wypaśnym" Centrum Danych Telehouse za rozsądną cenę (w co szczerze wątpię).
Jedynym sensownym rozwiązaniem jest budowa czegoś na obrzeżach dobrze okablowanych miast (FDC i Zlin) ale znając polskie realia i pazerność urzędasów może to być trudne i karkołomne przedsięwzięcie.

voldemortsgirl
11-03-2011, 08:03
Nie planujemy budowy datacenter w Polsce.

Lord Mati
11-03-2011, 16:35
@sebaa
OVH i tak ma swoje łącza, a energia jest chyba nawet tańsza(OVH pewnie we Francji zużywa jej ogromne ilości wiec pewnie maja zniżki.)

sebaa
11-03-2011, 16:53
@sebaa
OVH i tak ma swoje łącza, a energia jest chyba nawet tańsza(OVH pewnie we Francji zużywa jej ogromne ilości wiec pewnie maja zniżki.)

Gdzie ma swoje łącza? W Polsce? Gdzie energia jest tańsza? W Polsce? Bo trochę nie rozumiem.

ollerm
11-03-2011, 17:16
No właśnie we Francji jest to tańsze. Więc dlaczego mieliby budować DC w Polsce? Ogólnie wszystko u nas drożeje, zatem taka inwestycja byłaby dla nich nieopłacalna. Ale możemy dać Donkowi jeszcze jedną szanse na wprowadzenie jakichś podatków, żeby zagranicznym inwestorom opłacało się cokolwiek budować :D
W plixie mają swoje wpięcia.

maciej
11-03-2011, 18:52
voldemortsgirl wszystko wyjaśnił. Ale tak jak powiedzieliście, nie opłacalne pod każdym względem. A szkoda, może wtedy było by coś taniej.

Fanel
11-03-2011, 19:14
No szkoda.

W takim razie może doczekamy się super małych pingów :)

slawek22
11-03-2011, 19:59
Haha lol :) Serwerownia w PL. A potem co? Kimsufi po 2000 PLN / miesiąc? :)

Lord Mati
11-03-2011, 21:25
40G do PLIX
10G do UPC
20G do TPSA(jest we Frankfurcie a niby miało być w wawie)

n3t5ky
12-03-2011, 00:48
Chcecie niskich pingów to macie ATM/OneDedyk/OneColo

Chcecie tanio to macie OVH

Więc nad czym dyskusja?

Fanel
12-03-2011, 09:30
Chcecie niskich pingów to macie ATM/OneDedyk/OneColo

Chcecie tanio to macie OVH

Więc nad czym dyskusja?

Ano nad tym, że chcemy jedno i drugie :)

ollerm
12-03-2011, 09:51
Chcecie niskich pingów to macie ATM/OneDedyk/OneColo

+ kilka innych tańszych serwerowni...

maciej
12-03-2011, 15:40
I lepsze parametry (zwłaszcza ten limit :/). Wszystkiego nie można mieć :(

mikel
13-03-2011, 20:51
Zamieszkaj we Francji i będziesz miał niskie pingi :D